Маточне молочко
Маточне молочко - продукт, що продукується залозами молодих бджіл - годувальниць. Це непрозора маса білого кольору з кремовим відтінком пастоподібної консистенції та специфічним запахом, кисла і гостро пекуча на смак. За своїм складом маточне молочко є унікальним продуктом. У ньому міститься 110 різних сполук і мінеральних речовин.
Особлива цінність маточного молочка у незамінних амінокислотах, які наш організм не виробляє сам, а повинен отримувати зовні у готовому вигляді. Пантотенова кислота, що міститься в цьому продукті, сприяє зміцненню волосся, зціленню опіків, трофічних виразок. Мікроелементи відіграють велику роль у нормальному кровотворенні, сприяють регенерації і виробленню червоних кров'яних тілець. Маточне молочко має широку біологічну дією. Воно затримує ріст ряду мікроорганізмів, активно впливає на обмін речовин, стимулює діяльність центральної нервової системи, підвищує працездатність і знімає стомлюваність, покращує апетит. Під впливом маточного молочка активізується діяльність органів травлення, нормалізується кров'яний тиск, збільшується вміст заліза, еритроцитів, гемоглобіну у крові. Маточне молочко сприяє виробленню гормону надниркових залоз - адреналіну і підвищенню вмісту глюкози в крові. Знижує рівень холестерину, прискорює процес загоєння ран і виразок. Систематичне вживання маточного молочка викликає розширення коронарних судин і гладкої мускулатури бронхів, рекомендується для лікування і профілактики гіпотонії, атеросклерозу, стенокардії, гіпотрофії та інших хвороб.
Найбільш ефективним є лікування із застосуванням маточного молочка при:
-
порушенні травлення у дітей;
-
бронхіальній астмі;
-
нетриманні сечі у людей похилого віку;
-
неврастенії, депресіях;
-
астенії;
-
стенокардії, гіпотонії;
-
енцефаліті;
-
артритах, поліартритах;
-
зниженні імунітету;
-
виразковій хворобі;
-
захворюванні печінки;
-
вегето-судинної дистонії, травмах головного мозку, атеросклерозі;
-
захворюванні нирок;
-
артритах нижніх кінцівок;
-
порушенні роботи шлунково-кишкового тракту у дітей;
-
старечій немочі;
- ураженні нервової системи;
- ішемічній хворобі серця, серцевій недостатності;
- хронічному фарингіті;
- після операцій, що супроводжуються великою крововтратою;
- після пологів;
- для загального зміцнення організму.
Маточне молочко вживають при різних дисфункціях сексуального характеру у чоловіків і жінок (взаємна або одностороння сексуальна незадоволеність, імпотенція у чоловіків, фригідність у жінок, безпліддя), призначається воно і дітям при затримці розумового та фізичного розвитку.
Добова норма продукту становить 0.1 - 0.3 г. Для людей з підвищеним артеріальним тиском - 0.1 г., з нормальним - 0.2 г., зі зниженим - 0,3 г.
Для діабетиків добову норму бажано розділити на два прийоми: вранці натщесерце і за 30 хвилин до обіду.
Якщо Ви не отримали індивідуального призначення від апітерапевта тоді можете приймати маточне молочко вранці за 30 хв. до їжі під язик. Режим - два тижні прийом, два тижні перерва.
Візуально 0,1 г. маточного молочка відповідає одному пшеничному (або рисовому) зернятку
Зберігати маточне молочко необхідно у закритому флаконі при температурі нижче мінус 10 градусів.