Маточне молочко 

UA RU


Маточне молочко

Маточне молочкоМаточне молочко - продукт, що продукується залозами молодих бджіл - годувальниць. Це непрозора маса білого кольору з кремовим відтінком пастоподібної консистенції та специфічним запахом, кисла і гостро пекуча на смак. За своїм складом маточне молочко є унікальним продуктом. У ньому міститься 110 різних сполук і мінеральних речовин.

Особлива цінність маточного молочка  у незамінних амінокислотах, які наш організм не виробляє сам, а повинен отримувати зовні у готовому вигляді. Пантотенова кислота, що міститься в цьому продукті, сприяє зміцненню волосся, зціленню опіків, трофічних виразок. Мікроелементи відіграють велику роль у нормальному кровотворенні, сприяють регенерації і виробленню червоних кров'яних тілець. Маточне молочко має широку біологічну дією. Воно затримує ріст ряду мікроорганізмів, активно впливає на обмін речовин, стимулює діяльність центральної нервової системи, підвищує працездатність і знімає стомлюваність, покращує апетит. Під впливом маточного молочка активізується діяльність органів травлення, нормалізується кров'яний тиск, збільшується вміст заліза, еритроцитів, гемоглобіну у крові. Маточне молочко  сприяє виробленню гормону надниркових залоз - адреналіну і підвищенню вмісту глюкози в крові. Знижує рівень холестерину, прискорює процес загоєння ран і виразок. Систематичне вживання маточного молочка викликає розширення коронарних судин і гладкої мускулатури бронхів, рекомендується для лікування і профілактики гіпотонії, атеросклерозу, стенокардії, гіпотрофії та інших хвороб.

Найбільш ефективним є лікування із застосуванням маточного молочка при:

  • порушенні травлення у дітей;
  • бронхіальній астмі;
  • нетриманні сечі у людей похилого віку;
  • неврастенії, депресіях;
  • астенії;
  • стенокардії, гіпотонії;
  • енцефаліті;
  • артритах, поліартритах;
  • зниженні імунітету;
  • виразковій хворобі;
  • захворюванні печінки;
  • вегето-судинної дистонії, травмах головного мозку, атеросклерозі;
  • захворюванні нирок;
  • артритах нижніх кінцівок;
  • порушенні роботи шлунково-кишкового тракту у дітей;
  • старечій немочі;
  • ураженні нервової системи;
  • ішемічній хворобі серця, серцевій недостатності;
  • хронічному фарингіті;
  • після операцій, що супроводжуються великою крововтратою;
  • після пологів;
  • для загального зміцнення організму.

Маточне молочко вживають при різних дисфункціях сексуального характеру у чоловіків і жінок (взаємна або одностороння сексуальна незадоволеність, імпотенція у чоловіків, фригідність у жінок, безпліддя), призначається воно і дітям при затримці  розумового та фізичного розвитку.

Добова норма продукту становить 0.1 - 0.3 г. Для людей з підвищеним артеріальним тиском - 0.1 г., з нормальним - 0.2 г., зі зниженим - 0,3 г.
Для діабетиків добову норму бажано розділити на два прийоми: вранці натщесерце і за 30 хвилин до обіду.

Якщо Ви не отримали індивідуального призначення від апітерапевта тоді можете приймати маточне молочко  вранці за 30 хв. до їжі під язик.  Режим - два тижні прийом, два тижні перерва.
Візуально 0,1 г. маточного молочка  відповідає одному пшеничному (або рисовому) зернятку

Зберігати маточне молочко необхідно у закритому флаконі при температурі нижче мінус 10 градусів.