Перга

UA RU


бджолиний хлібПерга (бджолиний хліб) –  цінна харчова біодобавка створена бджолами. Бджолиний хліб готують дорослі бджоли і годують ним своїх личинок. Перга  –  це пилок, змішаний з медом, який знаходячись в стільниках (сотах) пройшов процес молочнокислого бродіння і збагачення ферментами.

Бджолиний хліб унікальний тим, що в ньому міститься калій (40%), магній (25%), залізо (17%), кальцій (17%) і вітаміни А, С, В, Е. При цьому калій забезпечує функціонування серцевого м’язу, обмін речовин і виведення токсинів з організму, магній  –  функціонування нервової системи, залізо регулює роботу кровотворної системи, склад крові і активність гемоглобіну, кальцій відповідає за побудову кісткової тканини, міцність кісток.

Перга застосовується при лікуванні багатьох захворювань:

  • анемії;
  • серцевої недостатності;
  • порушенні мозкового кровообігу;
  • інфарктів, інсультів;
  • гепатитів;
  • гастритів;
  • виразки шлунку;
  • алергії;
  • грипу;
  • порушення потенції;
  • чоловічого безпліддя;
  • патології вагітності;
  • алкоголізму та наркоманії;
  • черепно-мозкових травм;
  • гінекологічних захворювань.
  • Допомагає при втраті пам’яті, стомлюваності.

ПергаВплив бджолиного хліба на організм людини помітний одразу – судини стають еластичними, розсмоктуються бляшки, серцевий м’яз наповнюється калієм поліпшується мозковий кровообіг, відновлюється мікрофлора кишечника.

Вчені знайшли ключ до розшифровки програми оздоровлення, закладеної бджолами. Цим чарівним ключиком виявилася людська слина. Пергу необхідно розсмоктувати, як цукерку. Не рекомендується після прийому перги запивати її рідиною протягом півгодини. Добова доза бджолиного хліба становить для дорослих 1-2 грама, для дитини  –  0,5 грама.

При гіпертонії пергу потрібно приймати до їжі, а при гіпотонії після їжі.

Хворим в коматозному стані при інсульті бджолиний хліб дається малими дозами близько 1 грама (на кінчику чайної ложки) під язик 4-5 разів на день.

При лікуванні грипу, ГРВІ, ангін, фарингітів на курс потрібно 60–100 грамів перги, і прийом препарату поступово збільшується від 1 до 3-4 разів на день по 2-4 грама.

Для підвищення потенції пергу приймають регулярно 1 раз на день, при активному сексуальному житті – 2 і навіть 3 рази на день. Кількість сперматозоїдів при цьому зростає в 2-3 рази і збільшується їх рухливість. Одночасно попереджається раннє сім’явиверження.

ПергаПри дисбактеріозі пергу приймають по 1 граму тричі на день. У більшості випадків мікрофлора відновлюється на 4-5 день після початку прийому перги.

Протипоказання.

Що особливо цінно – у бджолиного хліба (перги) немає протипоказань (крім індивідуального неприйняття продуктів бджільництва).

Передозування.

Бджолиний хліб має апетитний кислувато-солодкий смак, і головне завдання - не з’їсти його відразу. Побічних результатів це, звичайно, не викличе, але призведе до необґрунтованої витрати цінного продукту без особливої користі для організму.