Всі ми звикли до споживання «відкачаного» меду, але мед, який зберігається в стільниках, має багатший спектр біологічних властивостей. Стільники - це гігієнічна природна упаковка для меду, разом з якою його можна вживати, тому, що з воску ми отримуємо дуже корисні жиророзчинні біологічно активні речовини, яких не має «відкачаний» мед. Вживаючи віск, ми отримуємо додатково вітаміни і природні антибіотики. До того ж віск діє у шлунку і кишечнику як природний абсорбент, який зв'язує токсичні продукти і сприяє їх виведенню. При жуванні воску з медом відбувається очищення зубів та дезінфекція порожнини рота.
Стільниковий мед разом з пергою сприяє заселенню кишківника корисними для травлення бактеріями. Рекомендується вживати стільниковий мед шматочками, розміром з чайну ложку, разом з житнім хлібом. Жувати необхідно довго, щоб створити сприятливі умови для розвитку корисних бактерій. Робити це необхідно після їжі і не запивати водою. Мед в сотах довго не кристалізується, краще зберігається. Для любителів рідкого меду - це захист від можливих підробок.
Стільниковий мед цінується більше ніж «відкачаний». Коли 2/3 рамки стільника запечатані восковими кришечками (забрусом) – це гарантія, що мед зрілий.